Royal Dakspecialist

ZONNEPANELEN VOOR UW BEDRIJF

Zonnepanelen voor uw bedrijf

De overheid stimuleert de investering in zonnepanelen. Er moet immers voldaan worden aan de klimaatdoelstellingen van 2020. Dit betekent dat tegen die tijd 16% van de energiebronnen duurzaam moeten zijn. Voor ondernemers (BV’s, eenmanszaken, maatschappen, VOF etc) is er een aantal interessante landelijke subsidies op zonnepanelen. Bovendien hebben verschillende gemeentes subsidies voor lokale initiatieven op het gebied van zonnepanelen.

Eigenaar van wooneenheid  

Bent u eigenaar van een wooneenheid in een appartementencomplex, dan bent u hoogstwaarschijnlijk  lid van en een VVE. Voor een VVE bestaan er mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Uiteindelijk is het natuurlijk deze VVE die in een vergadering over plaatsing van zonnepanelen beslist, immers ze dienen op het dak van het gebouw van de VVE te worden geplaatst.

Zonnepanelen coöperatie

Coöperatie oprichten voor lokale energie-opwekking? Vanaf 1 januari 2014 steeds vaker zien. Want dan mag men ook profiteren van de zonne-energie als de zonnepanelen op een ander dak liggen. Ideaal voor mensen die geen geschikt dak hebben voor eigen zonnepanelen. Ideaal voor appartementencomplexen die hun prachtige platte dak willen gebruiken voor zonnepanelen om zonne-energie op te wekken. Omdat dergelijke initiatieven vaak gezamenlijk plaatsvinden wordt daarbij gezocht naar een goede vorm. En dus gaat met een coöperatie oprichten.

Subsidie zonnepanelen sportvereniging

Voor 2017 is er wederom 6 miljoen subsidie voor sportverenigingen beschikbaar. De oorspronkelijke aankondiging luidde als volgt: Zonnepanelen voor uw sportvereniging? Sportverenigingen komen in aanmerking voor een subsidie van 30% op de kosten van de installatie. Hiermee wordt in een gemiddelde situatie de terugverdientijd verlaagd van 7 jaar naar 5 jaar. Een sportvereniging kan daardoor al na 5 jaar genieten van vrijblijvend zonnestroom.


VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE DAKINSPECTIE AAN!