Royal Dakspecialist

Een puntdak

Een puntdak bestaat uit vier vlakken die samenkomen in één punt, de nok. Deze dakvorm komt met name voor bij nieuwbouw door het modern karakter. De constructie wordt ook een piramidedak, tentdak of paviljoendak genoemd. Het is ook de ideale constructie wanneer u van een dak met een oversteek houdt.

Voor- en nadelen van een puntdak 

De moderne uitstraling en stabiliteit zijn enkele redenen waarom er meer en meer voor een puntdak wordt gekozen. U kunt een puntdak met alle soorten dakbedekking bekleden. Het dak biedt ook een betere afstroom van regenwater door de steile zijden. Hier nog enkele voor- en nadelen opgesomd:

+ Natuurlijke isolatie: de overstekende dakranden zorgen voor een natuurlijke isolatie.

+ Aerodynamisch: de dakconstructie is goed bestand tegen hevige rukwinden door een klein aanvalsoppervlak.

De voordelen:

  •  Zonnepanelen: er zijn vier zijden waardoor u in elke windrichting zonnepanelen kunt plaatsen.
  • Dakoversteek: een puntdak is ideaal wanneer u houdt van een dakoversteek. Het heeft zowel een esthetische als functionele waarde.

De nadelen:

  • Ruimte onder het dak: door de steile dakvlakken verliest u  ruimte onder het dak.
  • Prijs: de speciale constructie zorgt voor een hogere prijs.

Royal Dakspecialist adviseert u graag

Royal Dakspecialist werkt sinds 1935 in de dakdekkersbranche. Zowel particulieren als bedrijven zijn wij graag van dienst bij het vervangen van dakpannen. Over welke soort het beste bij uw wensen en pand past, adviseren we u graag. Bent u dus benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier, te bellen naar 0853002059 of door een e-mail te sturen naar offerte@royal-dakspecialist.nl. Ook is het mogelijk om bij ons vrijblijvend een offerte op maat aan te vragen.

Heeft u een vraag over een puntdak?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier. Wij trachten binnen 24 uur te reageren.