Royal Dakspecialist

Dakbedekking voor hellend dak

Een hellend dak, ook wel bekend als een schuin dak, is nog steeds de meest populaire vorm van dakbedekking bij nieuwbouw woningen. Bij een hellende dak heeft u vele vormen van dakbedekkingen waar u uit kunt kiezen. Voor een hellend dak kunt u kiezen uit een aantal soorten dakbedekking:

Als we het hebben over een hellend dak, dan hebben we het over de meest gebruikte schuine daken die u ziet bij veel woningen in heel Nederland. Er wordt vaak gebouwd met een schuin dak, omdat we op deze manier als dakdekker alle kanten op kunnen. Daarnaast is een hellend dak beter isoleerbaar en verminderd het energieverlies. 

Hellend dak vervangen 

De dakbedekking vervangen op een hellend dak betekent dat de dakbedekking zelf wordt vervangen maar ook de latten waarop de dakbedekking bevestigd is. Bij dakpannen worden er bijvoorbeeld houten latten geplaatst waar de dakpannen op komen te liggen. U kunt er ook voor kiezen om het dak op verschillende manieren op te knappen. Dit kan door:

  • Dakpannen of ander dakbedekkingsmateriaal te vervangen;
  • De nokvorsten te vervangen. (Dit zijn de ronde pannen bovenop het dak die de twee dakdelen verbindt);
  • De panlatten en tengels te vervangen;
  • Het dakbeschot te vervangen;
  • Een complete dakrenovatie (houten binnenconstructie vervangen).

Ook de delen die aansluiten op het dak kunt u natuurlijk vervangen. Dit zijn:

  • Daklood (rond de schoorsteen en eventueel dakkapel);
  • Dakkapel;
  • Dakgoot.

Royal Dakspecialist adviseert u graag

Royal Dakspecialist werkt sinds 1935 in de dakdekkersbranche. Zowel particulieren als bedrijven zijn wij graag van dienst bij het vervangen van dakpannen. Over welke soort het beste bij uw wensen en pand past, adviseren we u graag. Bent u dus benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier, te bellen naar 0853002059 of door een e-mail te sturen naar offerte@royal-dakspecialist.nl. Ook is het mogelijk om bij ons vrijblijvend een offerte op maat aan te vragen.

Heeft u een vraag over hellende daken?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier. Wij trachten binnen 24 uur te reageren.