Royal Dakspecialist

Wat is een dakoverstek?

In Nederland zijn veel woningen voorzien van een dakoverstek, maar wat is het eigenlijk precies? Een dakoverstek is eigenlijk gewoon een gedeelte van het dak dat net buiten de gevel uitsteekt. Deze uitsteek kan variëren van een paar centimeter tot zo’n 25 centimeter.

Wat is de functie van een dakoverstek?

Een dakoverstek heeft niet alleen een decoratieve functie, wat in eerste instantie gedacht wordt. Een dakoverstek heeft meerdere functies. Zo beschermt een overstek bijvoorbeeld uw gevels  tegen neerslag. Regen komt immers minder snel tegen uw muur aan wanneer er een dakoverstek aanwezig is. De dakgoot zit ook verder weg van de gevel. Dit is gunstig als er sprake is van een lekkage. De schade zal dan namelijk beperkt blijven. Daarnaast biedt een overstek ook schaduw. Vanwege het dakoverstek kan de zon niet bij de ramen binnendringen. Dit zorgt er vervolgens voor dat het huis in de zomer lekker koel is en in de winter warm.

Een dakoverstek bij platte en hellende daken

Een dakoverstek kunt u door Royal Dakspecialist laten plaatsten bij hellende én platte daken. In het geval van een hellend dak, kunt u zowel kiezen voor een horizontale dakoverstek als een hellende overstek. Bij de hellende overstek zal het dak doorgetrokken worden tot de lengte die u wilt. Bij een plat dak adviseren wij u om een mooie horizontale dakoverstek te laten plaatsen. De dakoverstek heeft dan vooral de functie om regenwater af te voeren.  

Royal Dakspecialist adviseert u graag

Royal Dakspecialist werkt sinds 1935 in de dakdekkersbranche. Zowel particulieren als bedrijven zijn wij graag van dienst bij het vervangen van dakpannen. Over welke soort het beste bij uw wensen en pand past, adviseren we u graag. Bent u dus benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier, te bellen naar 0853002059 of door een e-mail te sturen naar offerte@royal-dakspecialist.nl. Ook is het mogelijk om bij ons vrijblijvend een offerte op maat aan te vragen.

Heeft u een vraag over een dakoverstek?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier. Wij trachten binnen 24 uur te reageren.

Voorbeelden van een dakoverstek