Royal Dakspecialist

Daklekkage

Een lek in het dak is een vervelend probleem en vaak kom je er pas achter als het al heel wat schade heeft aangericht. Lekken ontstaan erg vaak in de buurt van leidingen, dakgoten, afvoeren en hoeken. Deze zwakke plekken op het dak verdienen extra aandacht. De meest voorkomende oorzaken van daklekkage kunnen we opdelen in 2 categorieën:

Schuin dak

Kapotte dakpannen, dakpannen die niet mooi aansluiten of scheuren in dakpannen zijn een mogelijke oorzaak van een lek in een schuin dak. Bij een schuin dak is een lek opsporen van binnenuit niet eenvoudig. Het lek kan immers op een heel andere plaats zitten dan daar waar het vocht zich manifesteert. Als het dak ook nog eens mooi afgetimmerd en geïsoleerd is, dan geeft dit zeker een vertekend beeld. He dakbeschot, de isolatie en plafonds kunnen het water lange tijd vasthouden vooraleer de gevolgen zichtbaar zijn. Lekkages vind je dan zelden terug op dezelfde plek als binnen.

Plat dak

Ook een plat dak is vatbaar voor daklekkage. Als er bij een plat dak niet gezorgd wordt voor een goede afvoer van regenwater, is de kans groot dat er veel water blijft staan. Bitumen of roofing krijgt het zwaar te verduren door de wisselende weersomstandigheden. Vocht, vorst en ongewenste plantgroei wringt zich tussen de naden waardoor lekkage kan ontstaan. Ook uitgedroogd bitumen leidt tot scheuren.

Hulp van de dakdekspecialist

Zelfs het kleinste gaatje in uw dak kan grote gevolgen hebben. Na het constateren van daklekkage is het dan ook verstandig om zo snel mogelijk tot actie over te gaan.

Als het lek is gelokaliseerd, wordt u meteen op de hoogte gebracht. U wordt voorgelicht over de verschillende manieren van reparatie en daarbij deskundig en eerlijk geadviseerd door onze ervaren expert.

Algemeen nummer: 0853002059
Spoedservice: 0623944994

Heeft u een vraag over daklekkage?
Stel uw vraag via het onderstaande formulier. Wij trachten binnen 24 uur te reageren.