Royal Dakspecialist

GEVEL EN DAK LATEN REINIGEN

Gevel en dak laten reinigen​

Bij Royal Dakspecialist kunt u uw dakpannen zeer goedkoop laten reinigen. De ervaring leert dat wij lagere prijzen vragen dan onze concurrentie. Dat is niet omdat wij stunten met prijzen maar simpelweg omdat wij geloven in eerlijke prijzen. Daarnaast is het raadzaam om uw dak te laten schoonmaken samen met uw buren. Hoe groter het te reinigen oppervlakte is, hoe lager de totaalprijs wordt.

Soorten vuil

Het dak wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vervuilende invloeden. Denk bijvoorbeeld aan roetdeeltjes die auto’s uitstoten, mos, atmosferische vervuiling, algen, korstmos en tal van andere soorten vuil. Al deze aantastingen op het dak zijn goed te reinigen mits de goede techniek gekozen wordt. Elk soort dakpan met een bepaald soort vuil moet op een bepaalde manier gereinigd worden voor het beste resultaat.

 

Dakpannen laten reinigen

Dakpannen laten reinigen of zelf doen​

Het zelf reinigen van dakpannen is te doen, mits u geen last heeft van hoogtevrees. Ook is het belangrijk dat u weet wat u doet. Het is namelijk belangrijk dat u de dakpannen niet beschadigt die u wilt schoonmaken.

Als u de dakpannen wilt laten reinigen door een specialist bent u bij ons aan het juiste adres. Onze experts zullen ervoor zorgen dat alle mossen, algen en alle andere aantasting op een professionele manier verwijderd worden. Uw dak vormt voor onze schoonmakers geen probleem, zij zullen klantvriendelijk en vakkundig te werk gaan.

Wij maken alle soorten dakpannen schoon

Er zijn tal van soorten dakpannen die uiteraard stuk voor stuk gereinigd kunnen worden. De verschillende soorten dakpannen hebben wel allen hun eigen reinigingsmethode waaraan ze onderhevig zijn. Hieronder vertellen we meer over hoe u de verschillende soorten dakpannen het beste kunt laten reinigen.

Betonnen dakpannen

Dakpannen gemaakt van beton zijn relatief eenvoudig schoon te maken omdat het een hard materiaal is. De kans op schade door reiniging is zeer gering. Men moet alleen oppassen met hogedrukreiniging op beton, er is dan kans dat de coating verdwijnt.

Geglazuurde dakpannen

Geglazuurde dakpannen hebben een coating die ervoor zorgt dat vuil zich veel minder snel hecht. Ondanks dat feit kan er na verloop van tijd toch vuil op komen. Vaak kan er met heet water veel worden schoongemaakt. Het is wel belangrijk dat er na het reinigen weer een coating wordt aangebracht.

Keramische dakpannen

Hier geldt eigenlijk hetzelfde principe als bij geglazuurde dakpannen. Na het reinigen is het verstandig om deze dure dakpannen een beschermingslaag te geven.

Gebakken dakpannen

Deze dakpannen hebben van zichzelf geen coating. Dit betekent dat ze snel vies worden en dus sneller schoongemaakt moeten worden dan bijvoorbeeld geglazuurde dakpannen. Het is hier dan ook verstandig om na het reinigen een coating te laten aanbrengen.

De methode van dakpannen en gevel laten reinigen

Allereerst behandelt u de dakpannen en de gevel systematisch met een schimmelwerend product. Er zijn verschillende producten op de markt die het losmaken van mossen en algen van de dakpannen een stuk makkelijker maken. U kunt het product aanbrengen met bijvoorbeeld een borstel.

Twee manieren van reinigen

Daarna komt het dakpannen reinigen zelf aan de beurt, hiervoor kunt u een tuinslang met een borstel gebruiken, of een hogedrukreiniger. Let wel op: Niet alle dakpannen zijn geschikt om met een hogedrukreiniger behandeld te worden.

Hoge druk

Dakpannen reinigen met een hogedrukspuit is de meest gebruikte oplossing voor het schoonmaken van dakpannen. Het is echter niet geschikt voor alle soorten dakpannen omdat het schade kan opleveren.

Chemisch schoonmaken

Er wordt een chemisch reinigingsmiddel op de dakpannen aangebracht. Na een periode intrekken wordt dit middel samen met het vuil van het dak afgespoeld.

JUISTE MIDDELEN GEBRUIKEN

Het is belangrijk dat u het juiste middel voor het juiste materiaal dakpan gebruikt, anders zal het impregneren niet effectief zijn.

Breng nooit het impregneermiddel aan voordat de dakpannen goed gereinigd zijn. Alleen als ze goed schoon zijn kan het middel volledig intrekken en uw dakpan zo goed mogelijk beschermen. Wanneer het impregneermiddel opgedroogd is kan uw dak er weer helemaal tegenaan.

WANNEER MAG JE NIET REINIGEN

Ook bestaan er nog verschillende dakbedekkingen die asbest bevatten. Vanwege gevaar voor de gezondheid mogen ook die dakpannen niet gereinigd worden met een hogedrukreiniger.

Dakpannen schoonmaken en impregneren

Bij het laten reinigen van de dakpannen worden deze ook geïmpregneerd. Dat betekent dat de dakpannen worden behandeld met een vochtwerend product.

Uw dakpannen worden hiermee water- en vuil afstotend gemaakt, waardoor ze langer in uitstekende conditie blijven. Water trekt dan niet langer in de dakpan, maar tegelijkertijd kan het dak wel gewoon blijven ademen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het coaten van dakpannen in plaats van impregneren. Dit geeft een nog betere bescherming

Reinigen en coaten

In plaats van het impregneren valt de keuze ook vaak op coaten. Bij het coaten wordt een extra coatinglaag op de dakpannen aangebracht. Deze laag is een beschermende laag waar vuil zich slecht aan kan hechten. De dakpannen blijven dus langer schoon met een coatinglaag.

Wat kost dakreiniging?

Er bestaan veel verschillende soorten daken, en al deze daken hebben een verschillende behandelingen nodig om tot een goede reiniging over te gaan. Hierdoor kunnen de kosten nog wel eens verschillen. Als u een rieten dak heeft zal deze veel voorzichtiger behandeld moeten worden dan een dak met betonnen dakpannen.

De gemiddelde prijs voor het het laten verwijderen van mos op uw dak kost tussen de 5 en 8 euro per m2. Het chemisch laten reinigen van uw gevel of dak gaat vaak in combinatie met een coating of het impregneren van de dakpannen. Wilt u een definitieve prijs weten, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 


VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE DAKINSPECTIE AAN!